top of page
Поиск
  • Фото автораМарков Дмитрий

Всесвітній день водно-болотних угідь

Обновлено: 15 февр. 2022 г.


У 2022 році Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під гаслом «Водно-болотні угіддя - на користь людям і природі».

Відповідно до плану виховної еколого-освітньої роботи БДЮТ 2 лютого в гуртках пройшли заходи на захист водно-болотних угідь. Мета проведення – привернення уваги населення до проблем охорони водно-болотних угідь, формування у підростаючого покоління уявлення про унікальні цінності ВБУ, розвиток дбайливого та відповідального ставлення до природи свого краю.


Керівники гуртків еколого-натуралістичного напряму «Людина і довкілля», «Природа рідного краю» Немченко Г.О. та Мовсесян К.Г. провели бесіди - «Заповідники України», «Збережемо водно-болотні угіддя!», під час яких ознайомили вихованців із Конвенцією про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення, головним чином як середовище існування водоплавних птахів, розповіли про значенні болотних екосистем для біосфер, про природно-заповідний фонд Приазовського національного природнього парку - національну природну скарбницю. На території Запорізької області розташовано п’ять водно-болотних угідь міжнародного значення: «Молочний лиман», «Коса Обіточна та затока Обіточна», «Гирло р. Берди, коса Бердянська та затока Бердянська», «Архіпелаг Великі і Малі Кучугури» та «Заплава Сім Маяків». Головною ідеєю проведення заходів стало активне пропагування збереження водно-болотних рослин і тварин своєї місцевості та заклик – «НЕ НАШКОДЬ!»


42 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
Знімок-екрану-11_ava.jpg

Корисні 

посилання

МОН.png
граны.png
имзо.jpg
удцпо.png
профспылка.png
я маю право.png
ненц.png
unnamed.jpg
дистосвіта.jpg
bottom of page