top of page
Поиск
  • Фото автораІ.Sokolova

Міжнародний день блогера в БДЮТ відзначили кінопереглядом документального фільму з колекції DocuClub

Як швидко нові слова і поняття входять у життя сучасної людини. Ще з десяток років тому ми не знали і такого слова - блогер, а нині 14 червня святкуємо Міжнародний день блогера. До цієї дати Кіноклуб Docudays UA при БДЮТ «Центр розвитку дітей та молоді» запропонував дітлахам, які відвідують табір відпочинку "Барвисте літо" та Мовний табір переглянути стрічку про їхнього ровесника, бразильського хлопчика Ґабріеля Матоса. Основні події розгортаються навколо підготовки до Світового кубку з футболу-2014, який проходить в його рідній країні. Габріель не здогадується, що його життя стане з ніг на голову. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе хлопець та його друзі. Будинки зносять, родини змушені переїжджати, навіть майданчик, на якому місцеві діти грають у футбол, скоро зникне. Для Ґабріеля усе це стає жахіттям. Хлопчик обурений нерівністю у своєму місті і викладає у свій блог відеозапис того, як бульдозери зносять його район. Стаючи журналістом, він намагається захистити свої права. Кадр із фільму "Ґабріель повідомляє із Чемпіонату світу"


Фільм знайшов жвавий відгук у серцях наших бердянських дітлахів, оскільки саме зараз багато хто з них переглядає Чемпіонат Європи з футболу -2021 і вболіває за збірну України. Зворотній бік футбольного життя просто вражає, виявляється, усе це свято - задля мільярдних прибутків від телетрансляцій та спонсорських коштів, життя простих мешканців міст-господарів чемпіонату виявляється під загрозою. Але найголовніший висновок, який можна зробити з фільму - це те, що навіть дитина у сучасному світі може відстоювати свої права, маючи для цього звичайнісінький набір блогера - смартфон із камерою та доступ до Всесвітньої мережі. Користуючись із нагоди ми попросили наших юних кіноглядачів стати амбасадорами нашого проєкту "Єднаймось - озеленяймось", який покликаний змінити правила озеленення в Бердянську і зробити наше місто більш сучасним, безпечним та дружнім до людей. Знімати відео про кричущі випадки варварського ставлення до дерев нашого міста, агітувати друзів бути екосвідомими громадянами, подавати приклад піклування про все живе, попросити повнолітніх родичів підписати петицію за прийняття Стратегії озеленення Бердянська - це до снаги сучасним дітям, які не бажають стояти осторонь "дорослих" справ.

Дякуємо мережі кіноклубів за можливість говорити з молодими про важливе, просимо усіх читачів підтримати нашу електронну петицію, яка розміщена за посиланням https://petition.bmr.gov.ua/public/petition/item/461, а також приєднуватися до ініціативи нашого Кіноклубу "Єднаймося - озеленяймося!" на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/StrategiaOzelenenniaBrd #docuдіє #docuclub #адвокація





4 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
Знімок-екрану-11_ava.jpg

Корисні 

посилання

МОН.png
граны.png
имзо.jpg
удцпо.png
профспылка.png
я маю право.png
ненц.png
unnamed.jpg
дистосвіта.jpg
bottom of page